VGA (Video Games and Arts)

Narva kunstiresidentuuri projekt „VGA“ (Video Games and Arts), mis toob ühe katuse alla retrovideomängud ja kaasaegse kunsti. Keldikorrusel saab külastada saab videomängude muuseumit ja näitusesaalides kunstinäitust. Projekti raames korraldatakse ka tihe töötubade ja kohtumiste programm, ning haridusprogrammi raames võetakse vastu laste- ja noortegruppe.Projekti, näituse ja muuseumi avamine 15. jaanuaril 2022 kell 15.00
Sissepääs on tasuta
Avamise programm: TBA16.jaanuar 2022 – 10. aprill 2022
Sissepääs muuseumisse ja kunstinäitusele: 1 euroKunstinäitus “Näotus”
Avatud: K–P kell 14.00 – 18.00
Esimese korruse galeriisaalides on kaasaegse kunsti näitus, kus kunstnikud mõtestavad videomängumaailma ümber ja annavad sellele uusi tähendusi. Kuraator: Juhan Soomets. Kunstnikud: Anna Škodenko, Danel Kahar, Aleksei Gordin, Raul Keller, Mihkel Kleis, Kaspar P. Loit, Denisa Stefanigova (CZE), Henri Hütt, Oleg Frolov (RU).Videomängude muuseum “LVLup! Warp Room”
Avatud: K–P kell 14.00 – 21.00
Kunstiresidentuuri keldrisse rajatud mängumuuseum on avatud kuni õhtuni, et sinna saaks tulla sõpradega või perega aega veetma. Mängida saab ajalooliste eksponaatidega alates 1980. aastatest kuni tänapäevani välja: Nintendo, Sega ning Sony PlayStation konsoolid, Guitar Hero plastikkitarrid ja trumm, Kinect jne.Töötubade ja töötubade programm
Jaanuarist aprillini toimub praktiliste töötubade ja avalike ürituste sari, kus avatakse videomängude ja kunsti maailma kokkupuutepunkte. Programm ja läbiviijad kuulutatakse välja jaanuaris.Haridusprogramm
Projekti raames toimus Narva piirkonna õpetajatele suunatud seminar, kus koos mõeldi kahte näitust hõlmavale tegevusprogrammile. Projekti vältel on võimalus kooli- ja muudel lastegruppidel tulla kunstiresidentuuri osa saama interaktiivsest tunnist, mis viib nii videomängude muuseumisse kui ka kunstinäitusele “Näotus”.Projekt toimub koostöös Briti Nõukoguga programmi People to People Cultural Engagement raames.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga